در این آموزش قصد داریم تا به معرفی فایل های وردرپرس ، معرفی فایل های قالب وردپرس بپردازیم و شما را با تمامی این فایل ها آشنا کنیم و همچنین نقش و کاربرد هر یک از آنها را ارائه کنیم.در این مقاله علاوه بر معرفی تمام فایل ها به جایگاه فایل single.php در وردپرس خواهیم پرداخت که در واقع بدانیم فایل مذکور در کجاست. با توجه به اینکه وردپرس دارای انواع فایل برای مدیریت وبسایت می باشد در این مقاله نمی توان به تمامی این فایل ها پرداخت اما مهمترین و اصلی ترین فایل های وردپرس function.php و style.css است که function.php در واقع حاوی توابع وردپرس و فایل style.css حاوی کد استایل و دیزاین می باشد. لازم به ذکر است بعدها کابران می توانند توابع و استایل های جدیدی به آنها در راستای افزودن قابلیت و امکانات اضافه کنند.
با توجه به برسی هایی که انجام شد کاربران بسیار زیادی که تازه به جمع وردپرس کاران پیوسته اند و محل قرار گیری فایل single.ph را نمی دانند جستجو هایی مبنی بر فایل single.php در وردپرس کجاست داشتند. دلیل این جستجو ها برا پیدا کردن فایل single.php در قالب وردپرس جهت تغییرات و یا اضافه کد کد های اضافی برا ایجاد امکانات و قابلیت های جدید می باشد.ما قبل از این که به سراغ معرفی فایل ها قالب وردپرس برویم قصد داریک ابتدا محل قرار گیری فایل single.php در وردپرس را ارائه و در نهایت به فایل های اصلی وردپرس و قالب وردپرس خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید …
فایل single.php در وردپرس کجاست؟
فایل single.php چیست و نقش آن:
اگر بخواهیم کوتاه در رابطه با نقش این فایل مهم پوسته وردپرس بپزدازیم می توان کفیت این فایل نقش سازنده صفحات یک وب سایت را دارد. اگر سایت های خبری را دیده باشید هر یک از مطالب که در صفحه اصلی و یا دسته بندی ها قرار می گیرند یک دکمه به نام ادامه مطلب دارند با کلیک کردن روی ادامه مطلب به صفحه جدید هدایست و متن کامل اخبار را می توانید ببیند. در واقع فایل single.php همان ادامه مطلب وبسایت می باشد که چیدمان و طراحی های این صفحه با استفاده از این فایل انجام می می شود.
مسیر فایل single.php در وردپرس:
اگر قالب وردپرس روی هاست نصب و فعال باشد از مسیر public_html » wp-content » themes » your theme و در همان صفحه ابتدایی قرار گرفته که در تصویر زیر هم می توانید ببینید.
آموزش نحوه ساخت فایل single.php در قالب وردپرس
اگر قالب وردپرس شما این فایل را ندارد به راحتی و با کمک آموزش ما می توانید آن را بسازید. ابتدا یک فایل single.php در صفحه ابتدایی قالب خود ایجاد کنید و آن را به حالت ویرایش در آورید و قطعه کد زیر را داخل آن قرار دهید.
<?php get_header();?> <?php get_footer();?>
کد فوق در واقع هدر و فوتر وبسایت را فراخوانی می کند. بعد از وارد کردن کد فوق نوبت به نمایش محتوای نوشته در وبسایت می باشد. برای این کار کافیست از کد زیر استفاده کنید.
توجه: کد زیر باید بین دو قطعه کد فوق وارد شود.
<div class="main-content"> <div class="container"> <div class="posts col-md-9 col-sm-12 col-xs-12 pull-right"> <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); // اینجا که حلقه قرار دادیم ?> <div class="post-list"> <div class="post-image"> <?php if (has_post_thumbnail()){ // اینجا هم که تصویر شاخص رو میزاریم نشون بده the_post_thumbnail('post-img'); } ?> </div> <div class="post-content"> <h2 class="post-title"><?php the_title();?></h2> <!- اینجا هم که عنوان نوشته رو بر میگردونم -> <div class="clearfix"></div> <div class="post-meta"> <span><i class="fa fa-user"></i> <?php the_author();?></span> <!- اینجا هم نام نویسنده -> <span><i class="fa fa-calculator"></i><?php the_time('M j, Y');?> </span> <!- اینجا هم تاریخ ارسال نوشته -> <span><i class="fa fa-comments"></i> <?php comments_number( 'بدون دیدگاه', 'دیدگاه', '% دیدگاه' ); ?></span> <!-- اینجا هم تعداد دیدگاه های نوشته --> </div> <?php the_content();?> <!- این تابع تمامی محتوای نوشته رو بر می گردونه -> <div class="tags"> <?php the_tags('','');?> <!- این تابع هم در واقع کلمات کلیدی در نوشته رو بر میگردونه -> </div> </div> </div> <?php endwhile; else : ?> <?php _e( 'چیزی پیدا نشد' ); ?> <?php endif; ?> </div> <?php if ( is_active_sidebar( 'sidebar-widgets' ) ) : // بررسی می کند که آیا ابزارکی وجود دارد یا خیر ?> <div class="sidebar col-md-3 col-sm-12 col-xs-12 pull-left"> <?php dynamic_sidebar( 'sidebar-widgets' ); // فراخوانی ابزارک ?> </div> <?php endif; ?> </div> </div> </div>
خب تا به اینجا 90 درصد کار رو انجاد دادید.اگر توجه کنید ساختار کد فوق مانند فایل index.php است، فقط با تفاوت دو تابع اضافی که در زیر به آنها خواهیم پرداخت.
the_content() = تابع تمامی محتوای هر نوشته را میتوان نمایش داد.
the_tags() = این تابع هم کلمات کلیدی هر نوشته را می تواند برگرداند.
در نهایت نوبت به استایل این فایل و دستورات است که باید از کد زیر در فایل style.css وارد کنید.
.tags { padding: 25px 0; } .tags a { background-color: #E74C3C; color: #fff; padding: 5px; border-radius: 9px; font-size: 12px; margin:0 4px; }
به همین راحتی و با استفاده از آموزش بالا می توانید فایل single.php در وردپرس را ایجاد کنید.البته امروزه تمامی قالب رایگان وردپرس و همچنین پرمیوم این فایل رو دارند.
خب همانطور که در ابتدا عرض کردیم در این مقاله آموزشی وردپرس به معرفی فایل های قالب وردپرس بعد از معرفی فایل single.php در وردپرس و نحوه ایجاد آن خواهیم پرداخت و شما را با تمامی فایل های مهم آشنا خواهیم کرد.
معرفی فایل های قالب وردپرس
اگر به باکس زیر نگاه کنید تمامی فایل های یک نمونه از پوسته وردپرس جهت نمایش قرار دادیم 90 درصد پوسته ها دارای این فایل ها هستند.
شما درباکس زیر تمامی فایل های مهم قالب وردپرس را می بینید که اسامی آنها شامل:
index.php style.css functions.php header.php single.php page.phppage-id.php template-exam.php template-exam.php ۴۰۴.php search.php comments.php sidebar.php attachment.php author.php date.php tag.php category.php category-id.php footer.php
نکته: لازم به ذکر است فایل های قالب وردپرس که در بالا به اسامی آنها اشاره کردیم حتما جزو فایل های اصلی یک پوسته نیستند و فایل index.php می تواند به تنهایی وظیفه سایر فایل ها را به عهده بگیرد حتماً به این مسئله توجه داشته باشید.
خب نقش هر کدام از فایل های قالب وردپرس که در بالا به آنها اشاره کردیم
فایل index.php
اولین فایل که قصد معرفی آن را در داریم index.php می باشد که از اصلیترین فایل های یک قالب وردپرسی به شمار می رود و از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اگر این فایل را ویرایش کنید شاید کد های اندکی را داخل آن ببینید و از کدهای زیادی برخوردار نباشد البته این اتفاق زمانی رخ می دهد که فایل های دیگری در index.php به کار گرفته نشده باشد زیرا در برخی از موارد حاوی کدهای بسیار زیادی است به این منظور که فایل های دیگری در index.php به کار گرفته شده .همانطور که اشاره کردید این فایل با توجه به مهم بودن از سوی وردپرس اصلیترین فایل به شمار می رود و نقش آن نحوه نمایش محتوا و همچنین المان بندی شدن بخش های مختلف محتوا می باشد و به نوعی صفحه اصلی وب سایت را نشان می دهد.همچنین برخی از صفحات مانند بایگانی ها برگه های یکتا و غیره هستند که به این فایل مربوط میشوند. ما فقط به صفحه اصلی در این بخش اشاره کردیم.
فایل style.css
دومین فایلی قصد معرفی آن را داریم style.css است. شاید شما زمانی که به جمع وردپرس کاران پیوستید نام استایل در جاهایی به گوشتان خورده باشد این فایل یکی دیگر از مهمترین و اصلیترین فایل های یک قالب وردپرس به شمار می رود و می توان به عنوان هسته وردپرس از آن یاد کرد. اگر نمونه ای از فایل style.css در سیستم خود داشته باشید می توانید ویرایش کنید و ببینید، داخل این فایل میتوانید مواردی چون نام پوسته ، ورژن یا همان نسخه پوسته ، نام و آدرس طراح ، مجوز ، برچسبها و غیره … را در ابتدای کدهای استایل ببینید .بنابر این یکی از ویژگی های این فایل معرفی محصول و دومین ویژگی آن زیبا سازی ، قالب بندی ، چیدمان ، رنگ بندی ، سبک ها و بسیاری دیگر وب سایت می باشد که به وسیله کد صورت می گیرد. اگر این فایل مهم داخل پوسته نباشند به هیچ وجه قادر نخواهید بود پوسته را فعال و از آن استفاده کنید . در چنین مواقعی شما اخطار نبودن style.css را خواهید دید که از سوی وردپرس اعلام می شود.
فایل functions.php
اگر مقالات آموزشی وب سایت ما را دنبال کرده باشید ما یک پست اختصاصی در رابطه با فایل functions.php منتشر کردیم و در این مطلب به صورت کامل در رابطه با آن صحبت و همچنین آموزش و تکنیک های لازم را ارائه کردیم اگر دوست داشتید می توانید از طریق لینک زیر آموزش فانکشن را به صورت کامل مطالعه کنید.
فایل فانکشن شامل توابع قالب وردپرس می باشد شما می توانید با استفاده از این فایل ابرکها ، فهرستها ، افزونه ها و غیره را معرفی و در وب سایت خود داشته باشید.
فایل single.php
خب در رابطه با فایل single.php توضیحات کاملی را دادیم و در این بخش نیاز به توضیح نیست فقط میتوان گفت این فایل نقش سازنده صفحات یک وب سایت را دارد یا به نوعی همان صفحات ادامه مطلب می باشد، که شما می توانید با استفاده از این فایل کد ها و قابلیت های جدیدی به صفحات ادامه مطلب خود اضافه کنید.
فایل page.php
هر وب سایتی که با وردپرس راه اندازی شود یک بخش به نام برگهها در بخش مدیریت خواهد داشت که می توان با استفاده از این بخش انواع صفحات در وب سایت ایجاد کرد. تمامی صفحات با استفاده از این فایل page.php پشتیبانی می شود اگر این فایل از روی قالب وردپرس حذف شود صفحات وب سایت ناقص خواهد بود. همچنین اگر قصد داشته باشید قابلیت و امکانات جدیدی در صفحات و برگها داشته باشید می بایست کد های خود را در این فایل page.php وارد کنید.
فایل Front-page.php
اگر بخواهیم اشاره کوتاهی به فایل Front-page.php داشته باشیم می توان گفت امکانی را برای شما فراهم می کند که بتوانید به جای صفحه اصلی یک برگه یا نوشته استفاده کنید. برای اینکه بهتر توضیحات ما را درک کنید از طریق پیشخوان وردپرس » تنظیمات » عمومی این قابلیت را ببینید که قابلیتی وجود دارد تا یک برگه یا نوشته را به عنوان صفحه اصلی وب سایت خود انتخاب کنید این قابلیت با استفاده از فایل Front-page.php انجام می شود چنانچه شما فایل مذکور را نداشته باشید نخواهید توانست یک برگه یا یک نوشته را به عنوان صفحه خانگی خود انتخاب کنید به نوعی اگر این فایل وجود نداشته باشد وردپرس به صورت پیش صفحه ی index.php در سایت به عنوان صفحه اصلی نمایش خواهد داد.
فایل archive.php
فایل آرشیو صفحه می باشد که تمامی نتایج در آن نمایش داده می شود مثال اگر روی یکی از دسته بندی های وب سایت کلیک کنید وارد صفحه خواهد شد که تمامی محتوا در این صفحه قابل نمایش است این صفحه را فایل archive.php ایجاد می کند لازم به ذکر است برچسب ها ، دسته بندی ها ، بایگانی ها و … جزو این صفحه می باشد.
فایل category.php
category.php یا دسته بندی ها امکانی می باشد که شما می توانید محتویات وب سایت خود را مجزا از هم در وب سایت نمایش دهید به نوعی شما می توانید سلسله مراتب را در وب سایت ارائه کنید. برای اینکه بهتر درک کنید وارد مدیریت وردپرس شده و از بخش دستهبندیها این قابلیت را ببینید با استفاده از این مکان شما می توانید انواع دسته ایجاد و مطالب را بر اساس دسته بندی در سایت منتشر کنید تا کاربران بتوانند به راحتی به مطالب مورد نظر خود بر اساس آنها ببیند اگر فایل category.php در قالب وردپرس شما وجود نداشته باشد وردپرس به صورت پیش فرض قوانین سلسله مراتب را بر اساس فایل archive.php اجرا خواهد کرد.
فایل search.php
همانطور که از اسم آن پیداست نقش فایل search.php نمایش نتایج جستجو شده توسط کاربران در یک صفحه می باشد.
فایل 404.php
شاید در طول فعالیتتان در عرصه وب با صفحات زیادی برخورد کرید که ارور ۴۰۴نمایش داده شده در واقع به این معنی است صفحه ای که شما وارد آن شده اید از بین رفته است یا وجود ندارد در چنین مواقعی با صفحه روبرو می شوید که خطای ۴۰۴ نمایش داده می شود . این صفحه به وسیله فایل ۴۰۴.php ایجاد می شود
فایل comments.php
این فایل نقشه ایجاد قالب دیدگاهها در وب سایت را دارد.اگر یکی از مطالب وب سایت وینزا را باز کنید یا اگر به انتهای همین مطلب نگاه کنید شما یک بخش به نام دیدگاه ها می بینید این بخش به وسیله فایل comments.php ایجاد می شود که شما می توانید با استفاده از این فایل بخش دیدگاه های خود را تغییر دهید یا قابلیت جدیدی اضافه کنید.
فایل header.php
نقش این فایل ایجاد سربرگ وبسایت می باشد همچنین با استفاده از این فایل مواردی چون ریسپانسیو بودن سایت، اعلام زبان سایت به موتورهای جستجو و غیره … می باشد.
فایل footer.php
با استفاده از این فایل پابرگ وب سایت ایجاد و مدیریت می شود و اگر این فایل بر روی قالب وردپرس شما وجود نداشته باشد در اصل شما پابرگ نخواهید داشت.
فایل sidebar.php
ویژگی اصلی فایل sidebar.php ایجاد بخش ستون کناری می باشد که شما می توانید از طریق ابزارک ها بخش های مختلفی چون آخرین نوشته ها ، محبوب ترین نوشته ها ، ثبت نام ، ابزار نمایش آب و هوا ، باکس جستجوی محتوا و غیره قرار دهید.
فایل tag.php
با استفاده از این فایل شما می توانید آرشیو های وب سایت خود را بر اساس بر چسب ها نمایش دهید در اصل فایل tag.php همان کلمات کلیدی یا برچسب ها می باشد.
فایل taxonomy.php
با استفاده از این فایل می توانید پست ها و همچنین آرشیو ها را بر اساس رده بندی سفارشی طراحی و همچنین در وبسایت نمایش دهید
فایل rtl.css
rtl یا شیوه نامه راست به چپ فایلی است که شما می توانید قالب وردپرس خود را با استفاده از آن راست چین کنید.
فایل data.php
همانطور که از اسمش پیداست نقش اصلی فایل data.php نمایش آرشیو ها بر اساس تاریخ می باشد اگر این فایل در قالب وردپرس شما وجود نداشته باشد تاریخ انتشار مطالب و محتوای وب سایت نمایش داده نخواهد شد.
در پایان معرفی فایلهای قالب وردپرس ادامه به صفحه بایگانی می پردازیم که شما شناخت کافی را از این پای داشته باشید.
صفحه بایگانی چیست؟
صفحه بایگانی در واقع بخشی است که تمامی موارد مهم یک وب سایت را نمایش می دهد برای مثال: اطلاعات نویسندگان ، دستهبندیها ، پست های سفارشی ، اطلاعات برگه ها و …
خوب به پایان این مقاله آموزشی یعنی معرفی فایل های قالب وردپرس و همچنین فایل single.php در وردپرس رسیدی ما تمام تلاشمان را در جهت معرفی بهتر فایل ها کردیم، امیدواریم مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. موفق باشید.
منبع: وینزا
یک پاسخ
حلقه نمایش نتایج جستجو رو میذارید؟