سئو سایت، به مجموعه اقدامات و دستورالعمل هایی گفته می شود که یک وب سایت را از نظر موتورهای جستجو بهینه می کند و باعث بالا رفتن رتبه آن و در نتیجه افزایش تعداد بازدیدکنندگان آن می شود. سئو سایت به طور کلی به 2 دسته، سئو داخلی و خارجی تقسیم بندی می شود که هر کدام از آنها ویژگی های خود را دارند. رعایت تمام اصول و استانداردهای سئو داخلی و خارجی یک سایت باعث بالا رفتن رتبه آن سایت در مقایسه با سایر وب سایت ها می شود. پیاده سازی استانداردها و دستورالعمل های سئو داخلی و خارجی کار ساده ای نیست و نیازمند دانش خاصی می باشد. در همین راستا در این مقاله قصد داریم که شما را با ویژگی های سئو داخلی و خارجی، عوامل موثر بر سئو داخلی و خارجی و همچنین تفاوت های آنها با یکدیگر بیشتر آشنا کنیم. شما عزیزان با مطالعه این مقاله با تاثیر سئو داخلی و خارجی در بهبود رتبه وب سایت خود آشنا خواهید شد و با بهره مندی از آنها می توانید وب سایتی کاربرپسند و با ارزش ایجاد نمایید.
منظور از سئو سایت چیست؟
SEO مخفف عبارت (Search Engine Optimization) و به معنی بهینه سازی موتور جستجو می باشد. سئو سایت در واقع مجموعه ای از دستورالعمل ها و روش هایی است که به کمک آنها می توان تعداد بازدیدکنندگان و رتبه یک وب سایت را افزایش داد. از این رو بهینه سازی یک وب سایت، تاثیر بسیار زیادی در رونق آن کسب و کار دارد. چرا که بالا بودن رتبه یک وب سایت، تعداد بازدیدکنندگان و در نتیجه مشتریان آن کسب و کار اینترنتی را افزایش می دهد.
سئو داخلی و خارجی چیست؟
سئو سایت به 2 گروه سئو داخلی و خارجی تقسیم بندی می شود که هر کدام از آنها برای موتورهای جستجو از اهمیت یکسانی برخوردار می باشند. سئو داخلی و سئو خارجی سایت، ویژگی ها و الگوریتم های خاص خود را دارند و انجام آنها نیازمند یک سری استراتژی های منظم و دقیق می باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم که به بررسی بیشتر ویژگی های سئو داخلی و خارجی، تفاوت های آنها با یکدیگر و پارامترهایی که بر سئو داخلی و خارجی سایت تاثیر می گذارد، بپردازیم.
سئو داخلی
سئو داخلی سایت که به آن On-Site SEO و یا On-Page SEO گفته می شود، مجموعه ای از فعالیت هایی بوده که برای بهینه سازی یک سایت انجام شده و سبب بالا رفتن رتبه وب سایت و افزایش ترافیک آن در موتورهای جستجو می شود. یکی از ویژگی های سئو داخلی این است که در آن باید یک محتوای بهینه تولید شود.
هدف از سئو داخلی سایت چیست؟
هدف اصلی از سئو داخلی سایت، جذب مخاطبان بیشتر، از طریق محتوای باکیفیت و کاربر پسند می باشد. علاوه بر این، سئو داخلی باعث می شود که وب سایت شما دقیقا ویژگی هایی متناسب با معیارهای موتورهای جستجو داشته باشد. به صورتی که وب سایت شما یکی از ارزشمندترین صفحات در لیست نتایج موتورهای جستجو باشد.
تاثیر کلمات کلیدی در سئو داخلی
یکی از معیارهایی که در زمان های گذشته بر بهبود سئو داخلی یک وب سایت نقش داشت، این بود که تعداد کلمات کلیدی در آن زیاد باشد. به این صورت هر چقدر شما از کلمات کلیدی بیشتری در وب سایت خود استفاده می کردید، به موتورهای جستجو این پیغام را می فرستادید که وب سایت شما ارتباط بسیار نزدیکی با عبارت های جستجو شده کاربران دارد.
اما امروزه این معیار، چندان در بهبود سئو داخلی یک سایت نقش ندارد. چرا که معیارهای بسیار متنوعی برای سئو داخلی سایت (On-Page SEO) به وجود آمده است. به عنوان مثال برخی از موتورهای جستجو به تعداد کلمات مترادف با کلمات کلیدی حساسیت نشان می دهد و برای رتبه بندی سایت به آن اهمیت زیادی می دهد. از این رو فکر نکنید که هر چقدر از تعداد کلمات کلیدی بیشتری استفاده کنید، می توانید رتبه وب سایت خود را بهبود دهید، بلکه بهترین روش استفاده از کلماتی، مترادف با کلمات کلیدی می باشد.
سئو داخلی مناسب چه ویژگی هایی دارد؟
یک سئو داخلی خوب، باید به نحوی انجام شود که وب سایت شما کاربر پسند باشد و مخاطبان بیشتری را به خود جذب کند، از این رو در ادامه قصد داریم که شما را با برخی از ویژگی هایی که یک سئو داخلی خوب استاندارد باید از آن برخوردار باشد، آشنا کنیم.
- عدم تولید محتواهای کم ارزش و بی ارزش
- تولید محتوایی که بیشتری تناسب را با سلیقه و علایق کاربران داشته باشد.
- خودداری از تولید محتوای کپی شده از سایر وب سایت ها
- ذکر منابع مورد استفاده برای تولید محتوا
- مطابق بودن محتوای تولید شده با هدف کاربران
پارامتر های موثر بر در رتبه بندی سایت در سئو داخلی
- علاوه بر کلمات کلیدی، پارامترهای دیگری نیز وجود دارد که باعث بهینه سازی سئو داخلی وب سایت شما می شود که در اینجا می خواهیم به بررسی بیشتر این پارامترها بپردازیم. از جمله مهمترین عواملی که سبب بهبود سئو داخلی سایت می شود، عبارت اند از:
- تگ عنوان یا Title Tags: تگ عنوان و هدینگ، یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در بهبود سئو داخلی سایت شما می باشد. دلیل اهمیت این بخش، این است که کاربران زمانی که با وب سایت شما روبرو می شوند، اولین چیزی که به چشمشان می خورد، همین تگ عنوان و هدینگ می باشد. زمانی که شما کلماتی را مشابه با کلمات عنوان صفحه خود در نوار بنویسید، این کلمات در صفحه نتایج موتورهای جستجو به صورت برجسته نشان داده می شوند که این امر سبب افزایش تعداد کلیک و بازدیدکنندگان می شود. همانطور که گفتیم توجه به نیاز و علایق مخاطبان یکی از عوامل موثر و ویژگی های یک سایت خوب از نظر سئو داخلی می باشد. از این رو تا جایی که می توانید سعی کنید که علایق و سلیقه مخاطبان خود را بهتر بشناسید و بدانید، به دنبال یافتن چه اطلاعاتی هستند، سپس عنوان و یا تگ صفحه مورد نظر خود را با توجه به همین علایق انتخاب کنید. در تهیه تگ عنوان تا جایی که می تواند از عبارت های مختصر و کوتاه استفاده کنید. قرار دادن عنوان در داخل گیومه به جذب بیشتر مخاطبان کمک می کند.
- تگ توضیحات متا: اگرچه این تگ در رتبه بندی سایت تاثیری ندارد، ولی در جذب غیر مستقیم مخاطب تاثیر بسیار زیادی دارد و باعث می شود که CTR وب سایت شما افزایش پیدا کند. در نوشتن این تگ، دقت کنید که عبارت نوشته شده، مخاطبان را تشویق کند که از سایت شما دیدن کنند. تعداد کاراکترهای استاندارد برای تگ توضیحات متا معمولا بین 130 و 165 می باشد.
- تگ هدینگ: تگ هدینگ که بیشتر با عنوان تگ H شهرت دارد، به منظور زیباتر کردن مقاله و مشخص کردن سرفصل ها وتیترها مورد استفاده قرار می گیرد. تگ ها به طور کلی شامل تگ های H1 تا H6 می باشند که در بین آنها تگ H1 از بالاترین وزن و درجه امتیاز برخوردار می باشد. نحوه استفاده از تگ هدینگ به این صورت است که معمولا در نوشتن مقاله از تگ H1، یکبار و از بقیه تگ ها چند بار استفاده می شود. نوشتن عنوان مقاله با تگ H1 در بالا بهبود سئو داخلی سایت تاثیر بسیار زیادی دارد.
- به کاربردن تصاویر: استفاده از تصاویر کاربرپسند و مطابق با عنوان مقاله یکی از عوامل موثر در بهبود سئو داخلی سایت شما می باشد. استفاده از تصاویر با کیفیت بالا و در عین حال کم حجم تاثیر خوبی بر بهبود سئو داخلی دارد.
- قابلیت اشتراک گذاری: در صورتی که مطالب وب سایت شما از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شوند، تعداد بازدیدکنندگان وب سایت تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا می کند. از این رو سعی کنید که حتما در بخشی از صفحه خود دکمه اشتراک گذاری را فعال کنید.
- سرعت بارگذاری مطالب: به مدت زمانی که طول می کشد که مطلب در وب سایت بارگذاری شود، سرعت آن وب سایت گفته می شود. هر چقدر که سرعت بارگذاری یک وب سایت بیشتر باشد، تعداد مخاطبان آن افزایش پیدا می کند. این در حالیست که کاربران در صورت مواجه با وب سایتی که صفحات آن به کندی بارگذاری می شوند، به سرعت آن صفحه را ترک خواهند کرد که این موضوع تاثیر منفی بر رتبه آن وب سایت می گذارد. از این رو حتما سرعت وب سایت خود را در مرورگرهای مختلف مورد ارزیابی قرار دهید و به هیچ عنوان از پلن های ارزان قیمتی که باعث کاهش سرعت سایت می شود، در طراحی وب سایت خود استفاده نکنید. یکی از عواملی که سرعت سایت را کاهش می دهد، استفاده از عکس های با حجم بالا می باشد، از این رو سعی کنید که از عکس های با حجم اندک استفاده کنید. از بین بردن کدهای اضافه و کدنویسی بهینه، از عوامل مهم دیگری هستند که به بالا رفتن سرعت سایت شما کمک می کند.
- امکان نمایش وب سایت در تلفن همراه: امروزه تعداد کاربرانی که از طریق تلفن همراه از صفحات وب دیدن می کنند، خیلی بیشتر از کاربران کامپیوترهای خانگی و لپ تاپ می باشند. از این رو اگر می خواهید وب سایت شما از نظر سئو داخلی بهبود پیدا کند، باید آن را به گونه ای طراحی کنید که تمام صفحات وب سایت به راحتی و بدون هیچ گونه خطایی در انواع تلفن های همراه به نمایش درآیند. برای اطلاع از این موضوع امروزه ابزارهای زیادی به وجود آمده است که یکی از آن ابزار Google Mobile-Friendly می باشد. این ابزار به شما کمک می کند که ببینید آیا وب سایت شما به راحتی در انواع تلفن های همراه نمایش داده می شود یا خیر. در صورت وجود هر نوع خطا می توانید آن را در قالب یک گزارش مشاهده کنید.
سئو خارجی
سئو خارجی سایت (On-Site SEO)، یکی دیگر از عواملی است که بر بهبود و بالا بردن رتبه آن سایت نقش بسیار مهمی دارد. منظور از سئو خارجی سایت ، مجموعه ای فعالیت ها و استراتژی هاییست که در خارج از یک سایت برای کاهش رتبه آن در لیست نتایج موتورهای جستجو انجام می شود. شما برای بهبود سئو خارجی وب سایت خود می توانید از ابزارهای گوناگونی برای تبلیغ وب سایت خود استفاده کنید، که این ابزارها شامل، شبکه های اجتماعی، وب سایت ها دیگر و فروم ها می باشند. به عبارت دیگر، منظور از سئو خارجی، قرار دادن لینک وب سایت مورد نظر در وب سایت های دیگر می باشد. اگر شما هم بتوانید لینک سایت خود را در وب سایت های دیگر قرار دهید، اعتماد مشتریان و مخاطبان خود را افزایش خواهید دارد که این موضوع سبب بالا رفتن تعداد بازدیدکنندگان و رتبه وب سایت شما خواهد شد.
بیشتر بخوانید: پشتیبانی سایت
تاثیر لینک سازی بر سئو خارجی سایت
لینک بیلدینگ و یا همان لینک سازی، به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که به واسطه آنها وب سایت ها می توانند بک لینک های معتبر از وب سایت های دیگر دریافت کنند. لینک سازی، مهمترین اصل در سئو خارجی به شمار می رود. به طوری که موتورهای جستجو با توجه به شبکه ارتباط لینک ها، کیفیت محتوای یک سایت را مورد بررسی قرار داده و آن لینکی که ارزش بیشتری داشته باشد، به بالاتر رفتن رتبه وب سایت کمک زیادی می کند.
شما با نوشتن مقاله های خاص و منحصر به فرد که مورد توجه افراد زیادی قرار گیرد، می توانید بک لینک دریافت کنید. به این صورت مقاله نوشته شما در صورت مفید بودن در شبکه های اجتماعی مختلفی به اشتراک گذاشته می شود که موتور جستجو گوگل به این موضوع پی خواهد بود که مطالب وب سایت شما ارزش بسیار زیادی دارد و رتبه وب سایت شما را افزایش می دهد.
سایر پارامترهای موثر بر سئو خارجی
یکی دیگر از پارامترهای موثر بر بهبود سئو خارجی یک سایت، سوشیال مدیاها و یا همان شبکه های اجتماعی هستند. همانطور که می دانید، امروزه بخش قابل توجهی از افراد جامعه از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. از این رو اشتراک گذاری مطالب وب سایت شما در شبکه های اجتماعی سبب افزایش تعداد بازدیدکنندگان و در نتیجه بالا رفتن رتبه وب سایت شما خواهد شد.
تاثیر هاست بر سئو داخلی و خارجی سایت
یکی از عوامل مهمی که قبل از طراحی و سئو داخلی و خارجی یک سایت باید به آن توجه کنید، انتخاب هاست و سرور مناسب می باشد. چرا که انتخاب هاست و سرور مناسب تاثیر زیادی در موفقیت سئو درون و برون صفحه وب سایت شما دارد. توصیه می کنیم به هیچ عنوان از هاست اشتراکی و ارزان قیمت استفاده نکنید، چرا که این هاست باعث کاهش سرعت وب سایت شما شده و لطمه زیادی به سئو داخلی و خارجی آن وارد می کند. داخلی و خارجی بودن سرور، از جمله عوامل بسیار مهمی است که بر رتبه بندی و سئو داخلی و خارجی سایت شما تاثیر می گذارد.
تاثیر موقعیت مکانی سرور بر سئو داخلی و خارجی وب سایت
یکی از عوامل تاثیرگذار بر سئو داخلی و خارجی یک وب سایت و رتبه بندی آن، موقعیت مکانی سرور می باشد. به طور کلی موتور جستجو گوگل با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربران، در زمان سرچ کردن، مرتبط ترین نتایج را در معرض نمایش آنها قرار می دهد. موتور جستجو گوگل با توجه به آی پی سرور شما از موقعیت جغرافیایی شما مطلع خواهد شد.
به عنوان مثال وقتی که شما در کشور ایران، یک مطلبی را سرچ می کند، در لیست نتایج گوگل در ابتدا سرورهای ایرانی را مشاهده خواهید کرد. یعنی سرورهای ایرانی در رتبه های بالاتری قرار خواهند داشت. از این رو برای بهبود سئو درون و برون صفحه خود، حتما به سروری که خریداری می کنید، توجه ویژه ای داشته باشید.
سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
شاید برایتان سوال باشد که سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
برای بیان تفاوت های بین سئو داخلی و خارجی یک سایت، باید بگوییم که اصلی ترین تفاوت سئو داخلی و خارجی، در نحوه جذب کاربران می باشد، به این صورت که در سئو داخلی مطالبی که کاربر پسند هستند و می توانند مخاطبان بیشتری را به صورت مستقیم جذب کنند، در وب سایت قرار داده می شوند. اما در سئو خارجی، لینک ها و شبکه های اجتماعی به صورت غیر مستقیم سبب بالا رفتن رتبه وب سایت می شوند. اگرچه سئو داخلی و خارجی سایت 2 مفهوم کاملا متفاوت با یکدیگر هستند، ولی هر کدام از آنها تاثیر قابل توجهی بر بهبود رتبه سایت شما دارند.
اما در رابطه با بازاریابی سئو بخوانید: این مقاله میتوان ددر موفقیت شما تاثیر بسزایی داشته باشد.
یک پاسخ
خیلی ممنون از سایت مفیدتون سایت خیلی خوبی دارین